Browse By

Få fingre i en el-cykel

Der findes en række forskellige transportmidler vi har at vælge imellem, når vi skal komme rundt til vores daglige gøremål. Valget står typisk mellem om man skal bruge cykelen, køre i bil, eller rejse med offentlig transport. Der er fordele ved alle tre transportmidler. En af de mest markante fordele ved cykelen, er selvfølgelig at der ikke er nogen driftsudgifter, og at man får en masse god motion. Okay, den skal måske til cykelmekanikeren en gang imellem. I det mindste er det ikke nødvendigt at betale forsikring, brændstof, store regninger til mekanikeren, og andre udgifter som nu engang følger med det at være bilejer.

Offentlig transport er typisk billigere end at bruge bilen hver dag. Her er man dog stærkt afhængig af andre mennesker, for at man selv kan komme frem og tilbage. Cyklen har også sine egne ulemper. En af de helt store er anstrengelsen som det kan være at cykle hver dag, og hvordan man er underlagt vinden. Derfor er jeg varm fortaler for el-cyklerne, da man stadig får noget friskt vind fra morgenstunden (Hvilket personligt virker bedre for mig end kaffe) og ikke kommer til at bande og svovle en masse, hvis man møder kraftig modvind.

Med en lille elektronisk motor, yder el-cyklen noget hjælp, så man nemmere kan træde i pedalerne. Selvfølgelig betyder det at man får en smule mindre motion, men til gengæld er det ikke længere en pine at skulle cykle i dårligt vejr. Noget motion er også langt bedre end slet intet, hvilket er alternativet ved bil og offentlig transport. På mange el-cykler kan man selv indstille hvor meget den skal hjælpe. Så hvis man en dag føler for at tage det mere stille og roligt, så indstiller man den bare til at hjælpe lidt mere, og vice versa.

Mange overvejer simpelthen ikke el-cyklen, når de skal beslutte sig for hvilket transportmiddel som er mest hensigtsmæssigt. Jeg anbefaler hvis man er interesseret, eller har nogle flere spørgsmål til hvordan den virker, at man tager et visit hos en lokal el-cykelforhandler. De kan typisk besvare de fleste spørgsmål du måtte have. Det er klart at en el-cykel er en smule dyrere end en normal. Ønsker du at have råd til en nu og her, kan du passende finde hjælp på denne side.