Browse By

Hjælp til ordentlig skobehandling

Rent vejrmæssigt, så er der virkelig ikke meget at glæde sig over i efteråret. Vinteren byder kun på endnu mere kulde, og i nogle tilfælde også sne. Den masse regn og sne, som vi kan opleve i efteråret og vinteren, er ikke kun hårdt for ens helbred. Én ting er at man får ondt i halsen, eller en snottet næse. Uanset hvordan vejret ter sig, så må ens sko for alt i verden ikke tage skade!

Ironien til side, så er det stadig vigtigt at holde godt øje med ens sko, når regnvejret er dagligdag her for tiden. Sommeren kan byde på tørt vejr, og når det nu engang regner, så kan varmen trods alt hurtigt tørre jorden. Det samme sker ikke om vinteren, hvor underlaget vi går på ofte vil være fugtigt og koldt. Det kan gå hen og sætte ens fodtøj på en prøve. Nogle sko må man konstatere, simpelthen ikke fungerer i vinteren. Det kan være en god ide at lade de hvide kondisko ligge hjemme, indtil solen atter viser sig. Mudder og hvide sko er sjældent en god kombination.

De sko som man vælger at gå med om vinteren og i efteråret, lad det være læderstøvler eller sneakers, skal have mere behandling i denne årstid. Den går ikke at man tager sine nye støvler på en prøve udenfor, før de er blevet imprægneret. Læder- og ruskindsstøvler, som er særligt populære på denne årstid, da de både er pæne og varme, skal have en behandling engang imellem. Man risikerer desværre at skoen tager skade, hvis dette ikke bliver gjort.

Ved ruskind er det en god ide at anskaffe sig en børste, som man kan fjerne det værste grus og skidt med. Evt. en klud (ikke for fugtig, farven kan smitte af!) kan bruges, til at tørre overfladen af. Når dette er gjort, og skoen er tør, kan man vælge at imprægnere den, og påføre andre skomidler. Læderstøvler kan godt klare at blive tørret af med en fugtig klud, men her gælder det dog også at man er varsom. Nogle støvler er mere sarte end andre. En lædersko skal også have imprægnering, inden man går med den udenfor. Man kan også vælge at påføre en skocreme, som giver støvlen ekstra beskyttelse mod vind og vejr.