Browse By

Skab glæde blandt dem omkring dig

Det er rigtig vigtigt at man fokuserer på at pleje ens personlige behov. Det er intet galt i at man prioriterer ens egne behov højere end andres en gang imellem. Men i bestræbelserne på at have det godt i tilværelsen, så må vi heller ikke glemme dem omkring os. Det at være god og hjælpe dem omkring en, kan rent faktisk gå ind og have en voldsomt positiv effekt på vores eget humør. Det er ganske rigtigt når man siger at det kommer tilbage til en selv, hvis man vælger at være god mod andre. Ikke nødvendigvis i direkte form, men også igennem følelsen af glæde over at man har gjort noget godt.

Men hvordan skal vi bære os ad med at hjælpe vores medmennesker? Rigtig mange finder glæde ved at hjælpe folk rundt i verden, eller inde for vores egne landegrænser, ved at sende penge til velgørende formål. Her kan man jo selv vælge hvad man vil støtte. Der findes internationale organisationer som Red Barnet og Læger uden Grænser, og så findes der selvfølgelig mere nære organisationer såsom Natte Ravnene og Make A Wish i Danmark. Men det behøves ikke at involvere pengebeløb. Man kan også gå ned og tilmelde sig noget lokalt velgørenhed, hvor man eksempelvis deler flyers ud, eller serverer mad for en udsat gruppe.

Har man måske i tankerne, at man vil glæde de mennesker som står en nær, så kan man invitere dem over at spise, eller ud på et kort ferieophold. Er det lang tid siden du har snakket med en ven? Inviter ham / hende ud på en god middag, hvor i kan hygge og snakke en masse. Det kræver ikke mere, hvis man vil skabe en smule glæde omkring en. Hvis du har brug for lidt ekstra midler til at realisere det du har i tankerne, så kan du tage et forbrugslån her.